BiancaVigna

(Veneto)

De Conegliano heuvels; het land van Prosecco

Ze kennen elke centimeter van de heuvels tussen Conegliano en Pieve di Soligo, de plaatsen die hun wijnen smaak en aroma geven.Ze zijn er vast van overtuigd dat we door de aarde grondig waar te nemen en te begrijpen een hoogwaardige Prosecco van Conegliano Valdobbiadene kunnen maken en die alsook het symbool is van het territorium, van zijn aroma’s en smaken, maar ook van zijn geschiedenis en zijn tradities. BiancaVigna werd hier opgericht, in de DOCG- en DOC-gebieden van de March van Treviso met zijn 30 hectare aan wijngaarden.

Elena & Enrico

In het begin van de jaren 2000 werd het project van BiancaVigna werkelijkheid wanneer Elena  haar familie betrekt bij het project.  Elena, dankzij haar carrière als manager bij multinationals heeft veel ervaring qua management. Haar broer Enrico, in de veertig en goed opgeleid bij premium wijnmakerijen in het gebied alsook haar man Luca Cuzziol met zijn broers en zussen Bepi en Grazia. Zij staan aan het roer van een toonaangevend distributiebedrijf van fijne wijnen.

In 2008 sloten ze zich aan bij het Europese plattelandsontwikkelingsbeleid en voorzagen ze de kelder van apparatuur van de laatste generatie om de kwaliteit van de wijnen te verhogen en al snel hun merk te bevestigen. Tegenwoordig wordt de Conegliano Valdobbiadene BiancaVigna, met bijna 30 hectare wijngaarden en 600.000 geproduceerde eigen merkflessen, beoordeeld door de meest invloedrijke Italiaanse en internationale vakbladen en opgenomen in de beste restaurants ter wereld.

Na vijftien jaar na de oprichting hebben Elena en Enrico hun droom werkelijkheid gemaakt dankzij hun vastberadenheid en een geweldig teamwerk.


De wijnen

  • Prosecco Giavi Brut DOC
  • Prosecco Frizzante DOC
  • Prosecco BiancaVigna Brut DOC
  • Spumante Rosé Cuvée 1931 Brut
  • Prosecco Superiore DOCG 2018 Brut Millesimato